Известие

Collapse
No announcement yet.

Букса под шофьорската седалка - какво е това ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Букса под шофьорската седалка - какво е това ?

На 30.04. се сдобих с една хубавица ALFA 155 и при почистването на салона се натъкнах на букса под шофьорската седалка.кабелите на която влизат в самата седалка.Питането ми е дали без да искам съм се сдобил с ел. отопляема шофьорска седалка като бонус.
    Last edited by Alfa User; d.m.y г., 23:21. Основание: неясно или подвеждащо заглавие
    Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

В седалката или механизма на колана.
    АЛФА 156 1.6 ТС

Comment

кабелите влизат в дънцето на седалката

Comment

Зависи какви са кабелите, еъбег, ел отопление или закопчаването на колана, друго не се сещам.

Темата не е ли за 155 раздела, там ще има колеги които ще отговорят по-подробно.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Май там трябваше да я пусна,ако модераторите решат,да я преместят.

Comment

На контакт или при работещ матор в случай,че не си си поставил колана светилити ламбата? Най-вероятно кабела е за там.

Comment

Може и да е бутона за Спиране на Бензиновата Помпа .
              Наври се под седалката и виж дали има нещо като бутон под самата седалка,ако има сигурно е за него.
              ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

буксата е за колана както споделиха колегите по горе
                155 осем хиляди клапана 16 вериги
                0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Благодаря,колеги.Наистина е за колана.След 5 мин.дупене под седалката успях да я включа и лампата на таблото светна

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                    Може и да е бутона за Спиране на Бензиновата Помпа .
                    Наври се под седалката и виж дали има нещо като бутон под самата седалка,ако има сигурно е за него.

Какъв е този бутон? Аз открих едно скрито ключе, точно тази функция има, но си мислех, че предишният собственик си го е правил против кражба, защото ключето си е от нещо друго, пък и си виси на кабелите...

Comment

Първоначално публикувано от jrdn69 Покажи съобщение
                      Какъв е този бутон? Аз открих едно скрито ключе, точно тази функция има, но си мислех, че предишният собственик си го е правил против кражба, защото ключето си е от нещо друго, пък и си виси на кабелите...
                      Бутона е за възстановяване на горивоподаването а не за спиране и е механичен, няма кабели, при теб е слагано нещо допълнително
                      Аз не съм виждал на 155 такова нещо
                      Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Така е да.
                        Alfa 155 1.7,1.8 ex
                        Alfa 166 2.4 3 ex
                        155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                          Бутона е за възстановяване на горивоподаването а не за спиране и е механичен, няма кабели, при теб е слагано нещо допълнително
                          Аз не съм виждал на 155 такова нещо
                          Въпросният бутон при мен е в коша при двигателя, закрепен на преградата под челното стъкло, наблизо до релето и предпазителя на горивната помпа. Явно има разлики в модела.

Comment

Тази букса под седалката е само за колана.
                            Alfa 155 1.7,1.8 ex
                            Alfa 166 2.4 3 ex
                            155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                              Тази букса под седалката е само за колана.
                              За буксата под седалката нещата ми се изясниха отдавна.Интересно ми е обаче как действа бутона за възстановяване на горивоподаването.Свързан ли е по някакъв начин с инерционния датчик и бензиновата помпа.Питам,защото преди време се натресох в една шахта.Удара беше толкова зверски,че колата хвръкна във въздуха,гръмна ми пиропатрона на колана и бензиновата помпа млъкна.Освен горепосочените проблеми се оказа,че съм изкривил и магарето точно под левия носач.Както и да е(да им го турна на ВиК). Та питанката ми е как след такова приключение мога да подкарам помпата,защото след удара отказа да завърти.Значи аз всъщност и подадох ток директно и тяси заработи,но след този случай по някога ми прави въртели.Като подам на контакт не сработва,подавам й напрежение-тръгва.Викам си реленце нещо ме работи,смених го и ей на вчера пак отказа.

Comment

Working...
                              X